Аеропорт на Дніпропетровщині: нові подробиці про будівництво 

21 Січня 2019 20:00

Новий аеропорт поблизу адміністративного кордону Дніпропетровської і Запорізької областей збудують за два-три роки. Про це сказав міністр інфраструктури України Володимир Омелян на зустрічі з головою Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґом Мінґареллі, повідомляє Укрінформ.

«Вперше за десятки років ми будемо будувати абсолютно нове летовище в нашій державі. За нашою пропозицією це буде містечко Солоне (Дніпропетровська область – ред.), яке розташоване між Запоріжжям та Дніпром, достатньо близьке до Кривого Рогу. Фактично ми будемо будувати з нуля регіональний хаб. Будівництво аеропорту — тривала робота, яка займе від двох до трьох років», — сказав Омелян.

Він додав, що наразі готують документацію щодо вартості і тривалості будівництва аеропорту. Міністр допускає, що за кошти із державного бюджету збудують злітну смугу, а термінал та іншу інфраструктуру аеропорту зможуть взяти на себе приватні інвестори.

Будівництво нового аеропорту не матиме негативного впливу на роботу діючих аеропортів у Дніпрі та Запоріжжі, заявив Володимир Омелян під час брифінгу в Міністерстві інфраструктури, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо, що це абсолютно нормальна модель для розвитку регіону… Конгломерація, про яку ми говоримо, – Дніпро – Запоріжжя — Кривий Ріг – має більше населення, ніж Київ. А тому всі існуючі аеропорти успішно працюватимуть», — сказав міністр.

Він зазначив, що в діючих аеропортах Дніпра і Запоріжжя існують проблеми правового характеру з власністю, також їхня діяльність обмежена умовами великих міст.

«Що у Дніпрі, що у Запоріжжі держава повинна фактично профінасувати будівництво нової злітної смуги», — сказав Омелян і додав, що, зважаючи на проблеми із власністю в аеропортах, держава не хоче ризикувати коштами платників податків.

За його словами, минулого року Укравтодор завершив будівництво автомагістралі Дніпро — Запоріжжя, що дозволить громадянам зручно добиратися до нового аеропорту у Солоному.

Джерело: vesti.dp.ua