Студенти можуть отримати гранти на навчання від дніпровських підприємців, – стартувала реєстрація на конкурс

22 Січня 2019 23:05
Студенти можуть отримати гранти на навчання від дніпровських підприємців, - стартувала реєстрація на конкурс

Дніпровські підприємці виділять гранти на навчання українських студентів у будь-яких університетах країни. Відбір учасників відбуватиметься на конкурсній основі, реєстрація на яку розпочалася сьогодні, 22 січня. Про це повідомляє Дніпроград зі слів ініціатора стипендії Олексія Бернацького.

Проект започаткували у минулому році. Тоді двоє українських студентів отримали грант на оплату одного року навчання.

“Ідея з’явилася, коли ми моніторили зарубіжний ринок і побачили, що там малий бізнес видає гранти, які йдуть чи то на оплату навчання, чи то на проживання студентів у гуртожитках. В Україні такої практики не було. Є, звісно, практика видачі грантів великими організаціями і благодійними фондами, проте малий бізнес у цьому участі не брав”, – зазначив ініціатор стипендії Олексій Бернацький.

У цьому році конкурс розширили – переможцями стануть три студенти, які отримають стипендії у розмірі майже 13 тисяч гривень на навчання від трьох грантодавців. Крім того, взяти участь у ньому зможуть не лише студенти на контрактній формі навчання, а й на бюджетній.

“Якщо переможе студент, який навчається на контрактній основі, він отримує кошти на річне навчання у своєму ВИШі. Якщо переможцем стає студент, який навчається на бюджетній основі, він отримує можливість посилити свої знання під час будь-яких додаткових курсів, наприклад, іноземної мови або мови програмування”, – додала менеджер проекту Юлія Валуєва.

У конкурсі студент має написати аналітичну статтю (до трьох тисяч слів) на тему, задану грантодавцем. Серед цьогорічних тем – фінанси, економіка та інформаційні технології.

Роботи прийматимуть до 15 березня. Тоді ж незалежне журі визначить переможця.

Раніше повідомлялося, що у Дніпрі презентували відкриті конкурси на гранти та проекти ЄС.

Автор: Домінік ФРАНКО

Джерело: dniprograd.org