Дніпрянам розповіли, яка насправді потрібна допомога людині при нападі епілепсії

23 Січня 2019 21:55
Дніпрянам розповіли, яка насправді потрібна допомога людині при нападі епілепсії

Дніпрянам розповіли, як правильно надавати першу домедичну допомогу при нападі епілепсії. Як зазначають фахівці, найперше, що потрібно знати, це те що він проходить у два основні етапи. Про це повідомляє Дніпроград зі слів інструктора з надання першої домедичної допомоги Олексія Турчака.

При активній – скорочуються усі м’язи тіла. Людина себе не контролює, її трусить, вона може впасти. Саме у цей момент її слід максимально убезпечити. Для цього потрібно покласти людині під голову будь-який м’який предмет та прибрати всі небезпечні для життя і здоров’я предмети.

Під час другої фази, або епілептичного сну, людина засинає. У цей момент у неї може зміститись корінь язика.

“Найбільш розповсюджений міф – те, що потрібно розкрити людині рота, покласти на язика ложку, палку або будь-який інший предмет, аби він не запав. Але під час судом такого не станеться, бо язик – це така ж м’яза”, – прокоментував Олексій Турчак.

Для того, щоб допомогти у цій ситації людини, її необхідно покласти людину на бік, щоб у потерпілого не запав язик, а слина потрапила у дихальні шляхи. Робити це можна лише після завершення активної фази.

Також не можна намагатися розтискати людині зуби. Так само не потрібно робити їй штучне дихання або масаж серця. Крім того, потрібно зафіксувати, скільки часу тривав напад, аби повідомити про це лікарю.

Раніше повідомлялося, що дніпрянам розповіли про першу допомогу при опіках.

Автор: Домінік ФРАНКО

Джерело: dniprograd.org