Зимова подорож: дніпряни завітали до ландшафтного парку “Дніпрові пороги”

26 Січня 2019 23:30
Зимова подорож: дніпряни завітали до ландшафтного парку “Дніпрові пороги”

Сьогодні, 26 січня, екскурсійний клуб “Дніпро” відвідав унікальний ландшафтний парку “Дніпрові пороги”, повідомляє Дніпроград.

Під час подорожі дніпряни під проводом директора парку Вадима Манюка ознайомилися із зимовою природою Січеславщини, а також дослідили балки Канцерівську та Єврейську, що є частиною парку “Дніпрові пороги”.

Варто зазначити, що за словами організаторів подорожі це перший подібний науково-популярний візит у цей природний заказник.

Однією з родзинок балок, як і всього парку, є праліси, що протягом тисяч років зберігаються і самовідтворюються у балках.

Вся навколишня природа насичена унікальними екземплярами флори та фауни, що наразі знаходяться під охороною держави. Як зазначив Вадим Манюк, просвітницька робота з населенням є одним із головних напрямків роботи ландшафтних парків.

Нагадаємо,у свій час небайдужі активісти разом з народним депутатом Андрієм Денисенком вирішили ініціювати створення нового ландшафтного парку Дніпрові пороги”. Після чого комісія облради затвердила його перейменування та розширення.

 

Автор: Антон МОРОЗ

Джерело: dniprograd.org