У Дніпрі стартував прийом заявок на співфінансування ОСББ

30 Січня 2019 22:39
У Дніпрі стартував прийом заявок на співфінансування ОСББ

На сьогодні у Дніпрі налічується 1 тис 421 ОСББ та ЖБК. Цьогоріч на їх розвиток було виділено 38 млн грн. Спеціаліст відділу по роботі з органами самоорганізації населення Дніпровської міської ради Владислав Макарець розповів, що ці кошти будуть розподілені між 344 переможцями, передає Дніпроград.

Зазначимо, спочатку в проекті міського бюджету 2019 року було передбачено лише 15 млн грн на реалізацію Програми для ремонтів близько ОСББ/ЖБК/ОК, які складають понад 20% від всієї багатоквартирної забудови міста. Проте через тиск громадськості в міськраді збільшили фінансування до 38 млн грн.

Аби взяти участь у програмі співфінансуванні необхідно подати низку документів до 30 листопада.  Серед основних документів – протокол загальних зборів ОСББ із голосуванням мешканців за проведення тих чи інших ремонтних робіт.

«Зараз приймаємо заявки на участь у програмі на 2020 рік. Найпопулярнішими видами ремонтних робіт залишається теплоізоляція мереж у будинках, заміна вікон та дверей на енергоощадні металопластикові. Зараз ОСББ має покривати не менше 20% вартості ремонтних робіт, у планах збільшити відсоток участі до 30%, – розповів Макарець.

Також чиновник нагадав, якщо об’єднання не реалізовує ініціативу, тобто не освоює бюджетних коштів, у наступному році об’єднання не має права подавати заявку на участь у програмі підтримки. Також визначено тримісячний термін, упродовж якого ОСББ (ЖБК) повинні пройти всі необхідні процедури для початку реалізації свого проекту.

При цьому зазначимо, що  через зарегульованість програми, бюрократичні процеси та інші обставини на сьогодні – за місяць до кінця 2018 року було освоєно лише 50% коштів Програми.

Також зазначимо, що у Дніпрі діє рішення, яке заблокувало початок самоуправління новостворених ОСББ і створення нових об`єднань в Дніпрі.

Автор: Дарина ТВАРА

Джерело: dniprograd.org