У Дніпрі задля безпеки дітей пропонують встановити у групах дитсадків камери відеонагляду Сьогодні 20:00

5 Лютого 2019 23:55
У Дніпрі задля безпеки дітей пропонують встановити у групах дитсадків камери відеонагляду

У Дніпрі батьки пропонують встановити камери відеонагляду у навчальних групах комунальних дитсадків міста. Все для того, аби гарантувати безпеку своїм дітям. Для цього вони зареєстрували відповідну петицію та збирають підписи для реалізації своєї ідеї. Про це сьогодні, 6 лютого, під час прес-конференції в ІА “Інформатор” повідомили адміністратори групи “Освіта Дніпра” у Facebook, передає Дніпроград.

За місяць за петицію проголосувало більше половини від необхідної кількості осіб.

“Тема, пов’язана з безпекою дітей не може не бути затребуваною. Тим паче, це не нововведення, а скоріше тенденція. Закордоном це вже загальноприйнята практика”, – зазначив один з ініціаторів ідеї Владислав Малько.

За словами адміністраторів групи “Освіта Дніпра”, встановлення камер підвищить рівень безпеки перебування дітей у садочку, батьки отримають технічну можливість спостерігати за життям своєї дитини у режимі реального часу, а співробітники навчального закладу будуть більше вмотивовані у якісному виконанні своїх обов’язків.

Встановити камери батьки пропонують за рахунок міського бюджету.

“Встановлення камер – це не так дорого, як прийнято вважати. Насправді, на те, щоб встановити їх, запустити програму, яка передаватиме інформацію у приватні кабінети батьків, у 21 сторіччі піде не так багато коштів”, – додала адміністраторка групи “Освіта Дніпра” Юлія Левобережна.

Зазначимо, що до кінця збору підписів залишився 61 день.

Раніше повідомлялося, що Січеславщину планують зробити безпечнішою за допомогою системи відеоспостереження.

 

Автор: Домінік ФРАНКО

Джерело: dniprograd.org