Спостерігачів країни-агресора не допускатимуть на вибори в Україні

7 Лютого 2019 18:19

Народні депутати України підтримали за основу та в цілому проект закону про недопуск російських спостерігачів на вибори в Україні.

За проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо спостереження за виборчим процесом в Україні № 9524 під час пленарного засідання ВРУ, яке транслює телеканал ZIK, проголосували 232 обранці.

Один із авторів законопроекту, нардеп від БПП Ірина Луценко наголосила, що, за інформацією Служби зовнішньої розвідки, РФ готує безпрецедентне втручання у вибори в Україні, передбачивши на це 350 млн дол. Мета агресора – зупинити європейську інтеграцію України, наголосила Луценко.

Ірина Луценко нагадала, що ВРУ вже подбала про кібербезпеку роботи ЦВК, ухваливши відповідний закон: «Сьогодні завданням парламенту є убезпечити Україну від можливого втручання Росії через її офіційних спостерігачів».

Читайте також: Американський експерт розповів про плани Путіна на президентські вибори в Україні

Нардеп зазначила, що законопроектом № 9524 пропонується встановити, що офіційними спостерігачами на виборах в Україні не можуть бути громадяни держави-агресора чи держави-окупанта, а також особи, пропозиції щодо яких внесено або ініційовано такою державою.

Під час голосування проект закону за основу та в цілому підтримали 232 обранці.

Нагадаємо, 7 лютого, народні депутати підтримали внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та НАТО.

Джерело: zik.ua