Назад у СРСР: роздача соціальної допомоги міською владою Дніпра переросла у масові черги

9 Лютого 2019 10:30
Назад у СРСР: роздача соціальної допомоги міською владою Дніпра переросла у масові черги

Вже протягом двох тижнів в Дніпрі продовжується епопея навколо роздачі соціальної допомоги для дніпрян, повідомляє Дніпроград.

Так, після прийняття нового порядку видачі матдопомоги, який по суті зніймає будь-які обмеження на отримання грошей з бюджету, майже щодня біля Дніпровської міської ради збираються по декілька сотень людей. Втім, аналогічна ситуація відбувається і в районах.

Так, наприклад, Роман Гаєвський опублікував у Facebook відео, на якому зафіксовано величезну чергу до Управління соцзахисту Новокодацького району.

“8 лютого 2019 року, Дніпро, вул.Трудова, 1А. Управління праці та соціального захисту населення Новокодацкого району. Роздача 1000 пенсіонерам “від Порошенка”, але фактично – “від Філатова”. По факту – це соцдопомога за рахунок платників податків”, – прокоментував Гаєвський.

Таким чином, рішення міської ради що перенаправлення 140 мільйонів гривень з проектів соціально-культурного розвитку міста на матеріальну допомогу малозабезпеченим очікувано перетворилося на ажіотаж, бійки і черги за “подарованими владою” грішми.

Варто додати, що у зв’язку із ситуацією навколо матеріальної допомоги, міський голова Борис Філатов скликає позачергову сесію міської ради. Під час засідання, що відбудеться 11 лютого о 12:00, мають розглянути питання та зміни до “Положення про призначення та надання адресної матеріальної допомоги окремим категоріям громадян міста”. Тобто, переписати це положення так, аби терміново ліквідувати наслідки своїх необдуманих рішень.

Автор: Орест СУХОДОЛЬСЬКИЙ

Джерело: dniprograd.org