Микола Томенко: 5 років ми бачимо лише таблички зі стрілочками і жодної логічно завершеної справи

14 Лютого 2019 23:24

Лідер політичної партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко прокоментував прес-конференцію Генпрокурора щодо підозрюваних у вбивстві Катерини Гандзюк.

“Я вважаю, що це біда, коли Генеральний прокурор переносить свої партійні вподобання на партійну діяльність. Ми в університеті вчимо студентів поважати Конституцію, закон, і лише суд в Україні визначає – ви винні, невинні, вбивця чи ні. А у нас Генеральний прокурор своєю риторикою дає зрозуміти, що всі його однопартійці з БПП за визначенням не можуть вбивати людей, брати хабарів, а всі опоненти з інших партій – можуть. А фігуранти, які виявились помічниками, вони помічники депутатів яких фракцій? Один з БПП, інший – з Радикальної.

Ця сумна і трагічна історія, як і більшість таких самих історій, потребує невідкладного розслідування, але вона не мусить бути політизованою. Я не прихильник жодної з сторін, але я противник того, коли влада намагається впливати на процес розслідування і малює на папері фантастичні схеми – фотографії і стрілочки. Відповідно до повноважень Генеральної прокуратури у них сьогодні завдання наступне: передати матеріали, спостерігати за судом і сподіватись, що хоч одну справу вони зможуть довести до логічного завершення, бо такі таблички з фотографіями ми вже спостерігаємо 5 років.”

Джерело: ridna.ua