Великий піст: Владика Епіфаній дав настанови

11 Березня 2019 22:12

З 11 березня починається Великий піст 2019 року. У першу чергу, в ці дні слід пробачити всім ближнім їх провину і відмовитися від зла.

Про це розповів предстоятель Православної церкви України, Митрополит Київський і Всієї України Епіфаній на Божественній літургії, яка проходила в Свято-Михайлівському соборі Києва, пише «Обозреватель».

«Ми починаємо подвиг Великого посту, подвиг покаяння, молитви та відродження. З чого почати піст і як зробити цю справу корисним для порятунку? Церква в євангельському читанні дає нам вказівки. Треба пробачити ближнім всі образи і просити у них вибачення за наші гріхи перед ними. Це перша і необхідна умова нашого примирення з Богом», – пояснив Епіфаній.

Він також наголосив на важливості правильного дотримання посту, яке полягає в боротьбі з пристрастями. Адже ніякої користі в утриманні від тілесної їжі не буде, якщо людина не дотримується правильного поводження з їжею духовною.

«Бог не є Богом безладу, а є Богом миру. Святий апостол Павло вчить нас і з цього приводу сказав: «Пильнуйте про мир зо всіма, і про святість без якої ніколи і ніхто не побачить Господа». Якщо ми хочемо жити з Богом в Його Царстві, то повинні знати, що царство Небесне – це царство миру, любові, милосердя, смирення, лагідності і довготерпіння», – заявив митрополит.

Нагадаємо, у Православних та Греко-Католицькій Церквах цьогоріч Великий піст розпочинається у понеділок, 11 березня.  Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/03/11/velykyy_pist_vladyka_epifaniy_dav_nastanovy_1526163

Джерело: zik.ua