В Україні виявили небезпечну інфекцію, якою можна заразитись від гризунів та кліщів

15 Березня 2019 22:15

На Сумщині зафіксували рідкісну інфекцію – туляремію. Поки її виявлено у гризунів, кліщів та у довкіллі. Захворювання не типове для України, тому вакцина проти нього відсутня.

Про це повідомляється на сайті Сумського обласного лабораторного центру, інформує УНІАН.

Лабораторні дослідження підтвердили наявність цієї інфекції у гризунів, кліщів та у довкіллі.

«У поточному році з біологічного матеріалу, доставленого з Охтирського району, виявлений позитивний результат у високих титрах, що свідчить про необхідність підвищеної настороги як медичних працівників до діагностики захворювання, так і населення області», – йдеться у повідомленні.

Туляремія – гостра інфекційна хвороба тварин і людини, яка характеризується ураженням лімфатичної системи, шкіри, селезінки; утворенням множинних гранулематозно-некротичних вогнищ у різних органах, лихоманкою і загальною інтоксикацією. Після перенесеного захворювання виробляється довічний імунітет.

Збудник туляремії – туляремійна паличка. Основне джерело інфекції для людини – гризуни. Певний час для профілактики туляремії у людини використовувалася жива туляремійна вакцина, яка на сьогодні відсутня на території України. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/03/15/v_ukraini_vyyavyly_nebezpechnu_infektsiyu_yakoyu_mozhna_zarazytys_vid_gryzuniv_ta_1530123

Джерело: zik.ua