Вчені назвали п’ять повсякденних справ, які «вбивають» спину і хребет

16 Березня 2019 23:24

Деградація і зсув хребетних дисків через нерівномірно розподілене навантаження, защемлення нервових закінчень і болі в спині – все це може виникнути в результаті того, що ми займаємося звичайними рутинними справами.

Про це повідомляє ukrhealth.

За словами вчених, одним з повсякденних занять, здатних завдати серйозної шкоди хребту, є миття посуду. У людини, яка миє посуд, часто страждають міжхребетні диски грудного відділу, оскільки тіло зазвичай знаходиться в напівзігнутому положенні, а руки – напружені. В результаті можуть почати мучити біль між лопатками.

Як собі допомогти: при митті посуду варто підставляти під одну ногу, зігнуту в коліні, стілець.

Також до проблем з хребтом призводить носіння сумок, рюкзаків на одному плечі. Лікарі рекомендують носити рюкзак строго на обидва плеча, а при носінні дамської сумки – чергувати плечі.

Крім цього терапевти радять стежити за тим, як дістається щось важке з верхніх полиць. Якщо у витягнутих вгору руках виявляється важкий вантаж, через найменший рух можуть серйозно постраждати хребетні диски. Завжди в таких випадках вставайте на стілець!

Піднімати вжакі речі теж потрібно правильно, – інакше на окремі сектори хребет ляже відразу занадто велике навантаження, і це може викликати пошкодження хребців, розвиток грижі. Піднімати важкі предмети потрібно строго на злегка зігнутих ногах, а якщо в обох руках потрібно нести важкі сумки, то вантаж у них слід розподілити рівномірно, дали пораду терапевти.

Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/03/17/vcheni_nazvaly_pyat_povsyakdennyh_sprav_yaki_vbyvayut_spynu_i_hrebet_1530837

Джерело: zik.ua