Розвиток альтернативних джерел енергетики підвищить якість життя та зміцнить енергетичну незалежність, – експерти

18 Березня 2019 10:31
Розвиток альтернативних джерел енергетики підвищить якість життя та зміцнить енергетичну незалежність, - експерти

Розвиток альтернативної енергетики – важливий і перспективний крок, адже електрика є потужним джерелом викиду забруднюючих речовин, що стають причиною глобального потепління. Тому альтернативні джерела енергетики мають підвищити якість життя населення. Про це сьогодні, 18 березня, під час прес-конференції у медіахолдінгу “Відкритий” повідомив доктор технічних наук, завідувач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища НТУ “Дніпровська політехніка” Артем Павличенко.

Станом на сьогодні на території Січеславщини найбільш розвинутим напрямком відновлювальної енергетики є сонячна енергетика. Нині в області з підключених до енергомереж господарств, які виробляють таку енергію та продають її на загальний ринок, сягають близько 680 – з майже 4,5 тисяч господарств по всій Україні. Крім того, в регіоні розвиваються мережеві сонячні електростанції. Серед них – Solar park у Підгородньому та Нікопольська станція потужністю близько 250 мВт.

Натомість, як зазначив заступник завідувача кафедри відновлюваних джерел енергії НТУ “Дніпровська політехніка” Дмитро Ципленков, гідроенергетика та біоенергетика представлені не так широко. Вітроенергетика – ще слабше, оскільки Січеславська область знаходиться у менш зручних вітрових умовах. Також експерти зазначили, що не обов’язково використовувати джерела альтернативної енергетики більшої потужності – можна дієво зменшувати споживання електрики. Зокрема, містянам порадили замінити у приміщеннях лампи накалювання на світлодіодні або енергозберігаючі, а також переходити від батарей до теплих підлог чи стель.

“Це теж електричні прилади, проте тепловіддача від низ дещо вища ніж від чавунних батарей”, – додав заступник завідувача кафедри відновлюваних джерел енергії НТУ “Дніпровська політехніка” Дмитро Ципленков.

Автор: Домінік ФРАНКО

Джерело: dniprograd.org