Водіям за деякі порушення можуть підвищити штрафи у 10 разів

24 Березня 2019 18:44
Водіям за деякі порушення можуть підвищити штрафи у 10 разів

У Верховні Раді України внесли два законопроекти, у яких пропонують внести зміни до статті 121 Про порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами. Про це сьогодні, 26 березня, під час прес-конференції в ІА “Міст-Дніпро” повідомив адвокат Андрій Верба, передає Дніпроград.

Перший проект №10130 стосується підвищення штрафів водіям, які пересуваються із непристебнутим паском безпеки. Якщо зараз сума шрафу за таке правопорушення сягає 51 гривню, то у новому проекті її пропонують збільшити до 510 гривень.

“Але логіка законодавця у контексті других частин цієї ж статті незрозуміла, адже там наявні правопорушення більшого ступеня небезпеки. Наприклад, про ту ж адміністративну відповідальність водія, який використовує транспортний засіб з несправними гальмами. На мій погляд, через це правопорушення більше ризиків, аніж якщо водій просто не пристебнувся”, – зазначив адвокат Андрій Верба.

Другий проект №10131 спрямований на внесення до статті 121 пункту про встановлення відповідальності за правила перевезення дітей. Зокрема, передбачається накладання штрафу за перевезення на передньому сидінні дитини зростоом до 145 см або при перевезенні такого пасажира на задньому сидінні, але без спеціального дитячого крісла.

“Скоріше за все, справжня мета законопроектів змін до ПДР – збільшення таким чином бюджету, адже правопорушення достатно поширені. А при наявності фото- та відеофіксації їх легко буде довести. Втім, ці норми необхідні, на жаль, багато водіїв ними не користуються, а їх введення матиме позитивний ефект”, – прокоментував Андрій Верба.

Раніше повідомлялося, що на Січеславщині водії вантажівок, що перевищили норму вагових перевезень, сплатили 22,5 тис грн штрафу.

Аби отримувати найцікавіші новини про те, чим живе місто та область, підписуйтесь на наш Telegram-канал та Youtube.

Автор: Домінік ФРАНКО

Джерело: dniprograd.org