У Дніпрі ветеранам російсько-української війни підвищили адресну матеріальну допомогу

26 Березня 2019 18:22
У Дніпрі ветеранам російсько-української війни підвищили адресну матеріальну допомогу

Із цього року бюджет програми «Родина героя», яка діє у Дніпрі з 2014, збільшили на 10 мільйонів гривень. Відтак станом на сьогодні з міського бюджету на неї виділяють 32 мільйони. Про це сьогодні, 26 березня, під час прес-конференції в ІА «Міст-Дніпро» повідомила заступниця директора департаменту соцполітики ДМР Юлія Дмитрова, передає Дніпроград.

За її словами, у цьому році також підвищили рамки виплат разової адресної матеріальної допомоги: 10 тисяч гривень отримуватимуть сім’ї загиблих героїв. Щомісячна адресна допомога сім’ям загиблих становитиме 5 мільйонів 532 тисячі на 150 сімей.

Крім того, у зв’язку із підвищенням тарифів збільшилась компенсація за житлово-комунальні послуги. Загалом у цьому році на 5,2 тисячі осіб виділили з бюджету більше 19 мільйонів гривень у порівнянні з 11,7 мільйонами у минулому році.

«Ще у цьому році ми починаємо вводити в програму дітей не лише контрактників, а й дітей добровольців, які мають відповідне посвідчення. Зараз у Дніпрі таких добровольців 90», – прокоментувала Юлія Дмитрова.

Водночас як додав лейтенант ЗСУ Кирило Недря, нині наявні проблеми, які неможливо вирішити лише збільшенням бюджету. Серед них – земельні питання, питання житла, а також психо-соціальноі адаптації.

«Нормально-правова база, яка нині існує, не має на увазі в цьому питанні комплексного підходу. У нас ці функції розпорошені між низкою владних структур. Відсутня навіть уніфікована модель реабілітації», – зазначив Кирило Недря.

Зазначимо, що нині у Дніпрі зареєстровано більше 5,6 тисяч ветеранів, але лише тих, які звернулися до соцзахистів.

«Ті учасники бойових дій, які вже закінчили службу, приходьте до своїх районних соцзахистів та ставайте на облік, щоб ми бачили вас і програма розповсюджувалася і на вас», – підсумувала заступниця директора департаменту соцполітики ДМР Юлія Дмитрова.

Автор: Домінік ФРАНКО

Джерело: dniprograd.org