Рентабельність вирощування ягід в Україні може істотно перевищувати 100% — аналітики

31 Березня 2019 18:16

Рентабельність вирощування ягід в Україні може істотно перевищувати 100%

Ринок ягід в Україні за останні 20 років зріс практично у три рази. Основними споживачами вітчизняної ягідної продукції є Польща та Італія.

Про це повідомляє аналітична компанія Pro-Consulting.

Зазначається, що в поточному році приріст виручки від експорту заморожених ягід склав 56%. При цьому, важливим фактором розвитку стала висока маржинальність ягідного бізнесу. Залежно від виду ягоди, погодних умов і методів вирощування рентабельність могла істотно перевищувати 100%.

«Сьогодні Україна є експортером ягід. Таким чином, кон’юнктура зовнішніх споживчих ринків має вплив на ринок ягід в Україні. Головною тенденцією на європейському ринку є зростання попиту на ягоди в північних країнах, де перевагу надають таким ягодам як смородина та лохина», — відзначають аналітики.

Наразі основна частина заморожених ягід відсилається до Польщі, разом з Італією вони займають близько половини загального обсягу поставок. Серед інших споживачів також в основному представлені країни Європейського Союзу.

Аналітики прогнозують в 2019-2020 роках такий розвиток ринку, який формуватиметься відповідно до тенденцій експорту. Попит на ринках, насамперед європейських країн, буде стимулювати українські підприємства до збільшення випуску замороженої продукції.

Джерело: superagronom.com