Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення прийняв рекомендації Кабінету міністрів про надання субсидій у грошовій формі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби парламенту, передає Хвиля.

Так, на засіданні комітету чиновники зійшлися на необхідності врегулювати наступні питання:

погашення заборгованості, яка виникла внаслідок несвоєчасного перерахування субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на виконання програм соціального захисту населення щодо надання пільг та житлових субсидій;

узгодження термінів оплати житлових послуг з термінами переказу коштів для виплати субсидій готівкою;

забезпечення мобільними телефонами пенсіонерів для виконання вимог Положення про порядок призначення субсидій, затвердженого постановою Кабміну від 21 жовтня 1995 року №848;

надання Держприкордонслужбою України інформації про перетин держкордону особами, які претендують на субсидії;

врегулювання проблем із застосуванням методики розподілу між громадянами обсягів спожитих комунальних послуг і тому подібне.

Раніше ми писали про те, що у 2019 році соціальні виплати на дітей збільшаться, однак деякі з них залишаться на тому ж рівні, що і в минулому році. Наприклад, допомога при вагітності зросте до 2207 грн., а виплати матерям-одиначкам з дітьми до 6 років – до 1779 грн. Якщо вік дитини від 6 до 18 років, то допомога становитиме 2218 грн.

Нагадаємо, що для отримання субсидії, деяким українцям потрібно повторно заповнити декларацію та надати до служби соцзахисту деякі  дані. 

Як повідомляв портал Знай.uау Міністерстві соціальної політики розповіли про можливе введення в Україні нового виду аліментів: коли дітьми виплачується щомісячна допомога престарілим батькам.

Також портал Знай.uа писав, що близько 13% одержувачів субсидій, які не отримують пенсії, до теперішнього часу не звернулися в Ощадбанк за пересланою державною фінансовою допомогою.