В НБУ порахували кількість банкнот і монет на кожного українця

6 Квітня 2019 17:10
Обсяг готівки в готівковому обігу України з початку року зменшився на 6,2% або 24,7 млрд грн. Станом на 1 квітня 2019 року його становить 375,4 млрд грн. Середня кількість банкнот на одного українця становила 66 штук, а монет різних номіналів (розмінних і обігових) – 312 штук.

За даними прес-служби Національного банку, в готівковому обігу перебувало 13,2 млрд штук монет на суму 2,3 млрд грн і 2,8 млрд штук банкнот на 373 млрд грн. Найбільше за кількістю в обігу перебуває банкнот номіналом 200 гривень (21,8%), серед монет – 10 копійок (29%).

Нагадаємо, протягом 2018 року сума грошей, отриманих в Україні з використанням міжнародних систем переказу коштів, у вісім разів перевищує суму коштів, відправлених за її межі. Так, Україна залишається країною-реципієнтом транскордонних переказів. За 2018 рік з використанням систем переказу коштів, створених як резидентами, так і нерезидентами, в Україну надійшло $2,3 млрд, а з України за її межі було перераховано лише $294 млн.

У нашому авторському матеріалі «Економіка майбутнього: тенденції та перспективи розвитку безготівкових розрахунків в Україні» розкрито основні аспекти розвитку систем безготівкових розрахунків. Раніше НБУ скасував реєстрацію міжнародної платіжної системи «TYME», платіжною організацією якої є ТОВ «ФК «ОМП-2013». Прес-служба внутрішньодержавної платіжної системи «ЛЕО»повідомила про підписання договору з новим учасником. Партнером системи став Sky Bank, який працює на українському ринку вже більше 27 років. Також генеральний директор компанії «Леогеймінг пей» Альона Дегрик розповіла про перспективи розвитку QR-платежів.

Джерело: ua.news