Уряд затвердив новий порядок розслідування аварій на виробництві

8 Квітня 2019 16:51

Уряд затвердив новий порядок розслідування аварій на виробництві

. Уряд затвердив новий порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів під час засідання у середу, передає УНН з посиланням на прес-службу уряду.

Як пояснили в прес-службі, затверджена постанова удосконалила механізми розслідування та обліку нещасних випадків та аварій на виробництві відповідно до вимог чинного законодавства, а також урегулювала питання розслідування професійних захворювань та отруєнь на виробництві.

Зокрема, постанова передбачає:

  • спрощення процедури оформлення документів, необхідних для встановлення факторів, що пов’язують нещасний випадок чи захворювання із професійною діяльністю,
  • визначення переліку випадків, які підлягають розслідуванню,
  • встановлення строку давності для розслідування нещасних випадків на виробництві,
  • визначення вимог до санітарно-гігієнічних умов праці.

Також документом встановлюються функції та повноваження Держпраці із ведення обліку аварій, нещасних випадків, гострих і хронічних професійних захворювань та отруєнь і причин їх виникнення.

Нагадаємо, минулого року зареєстровано 4 805 потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві. При цьому, більше травмованих серед чоловіків, ніж серед жінок.

Джерело: УНН
Джерело: unn.com.ua