Нині чергова «принципова брехня» від Президента облетіла ЗМІ. На одному з телеканалів він заявив про готовність працювати над узаконенням імпічменту. Кожен розуміє НЕМОЖЛИВІСТЬ таких дій цього тижня з огляду на розгляд мовного законопроекту.

Для ухвалення обіцяних ним законів необхідна саме ПОЗАЧЕРГОВА сесія на наступному тижні, а скликати її може або фракція президента в парламенті, або спікер, який за нього активно агітує.

Згідно зі Статтею 83 Конституції України: «Позачергові сесії Верховної Ради України, із зазначенням порядку денного, скликаються Головою Верховної Ради України на вимогу Президента України або на вимогу не менш як третини народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України»

Форма позачергової сесії в даному випадку є найоптимальнішим варіантом, оскільки її скликання не передбачає відхилиння від вирішення конкретних питань. Я також вважаю позачергову сесію єдиним способом перевірити чи справді президент не обманює і готовий узаконити імпічмент, прийняти новий Виборчий кодекс з виборами за відкритими списками та скасувати депутатську недоторканність.

Тому, якщо це не брехня, тоді чекаємо від Голови Верховної Ради – друга та агітатора Порошенка – або від фракції БПП ініціативи проведення позачергової сесії для ухвалення законопроектів, які нам обіцяв діючий Президент напередодні ще попередніх виборів.

Блог Миколи Томенка