Записатись у чергу на отримання субсидії можна на сайті Ощадбанку

11 Квітня 2019 22:55
— Субсидії діятимуть до завершення опалювального сезону. Якщо субсидіант звернувся за призначенням допомоги до 31 грудня 2018 року, то залишки виділеної йому суми він отримає готівкою через касу Ощадбанку за системою переказу “Швидка копійка”, — каже 36-річна Оксана Матвієнко, керівник Гайсинського відділення “Ощадбанку” №102.
— Отримати кошти можна в будь-якому відділенні банку, — продовжує. — Якщо клієнт в іншій області, то все одно може звернутися з паспортом і кодом в банк та отримати кошти. Також працівники банку радять відкрити рахунок для економії часу. Так буде зручно отримувати наступні субсидії.

Щоб відкрити рахунок, потрібно надати оригінали паспорта та ідентифікаційного коду. Процедура займає до 15 хв. Одразу видається картка. Є можливість замовити іменну, але її слід чекати 10 днів. Після отримання картки є можливість підключити послугу “Ощад 24/7”. Це даватиме змогу розраховуватися в інтернеті за комунальні послуги, поповнювати мобільний, переказувати кошти на інші картки. Операції із сумами до 5 тис. грн в Ощад 24/7 проводяться безкоштовно. За опрацювання більших коштів стягується комісія — 0,5% від суми.

— Люди, які подавали на призначення субсидії з 1 січня 2019 року, отримають свої гроші в другій половині травня, — веде далі Оксана Матвієнко. — Консультацію щодо суми, яка буде зарахована, можна отримати за телефоном 0–800–210–800. Треба продиктувати номери своїх паспорта та коду. І оператор повідомить, яка сума зарахована на ваш рахунок. До того часу люди мають самостійно оплачувати послуги в повному обсязі. Пенсіонери отримують субсидії разом із пенсіями.

Для зручності клієнтів та запобігання чергам запроваджено реєстрацію субсидіантів на офіційному сайті www.oschadbank.ua. Можна ставати в електронну чергу. Одну касу в нашому відділенні було відведено для обслуговування клієнтів, записаних на прийом у службі підтримки або через сайт банку. Приходять у час і день, який вибрали. Не стоять у чергах.

Трапляються клієнти, що отримують субсидії за дорученням від людей, які не в змозі самостійно пересуватися. Всі доручення скануються і направляються в Службу безпеки на перевірку. На це витрачається доба. Таких субсидій було близько тридцяти.

Працівники банку радять отримані суми компенсації одразу витрачати на оплату комунальних послуг. Платежі можна здійснити через касу банку чи в терміналах самообслуговування. Також слід вчасно подавати показники лічильників комунальних послуг та, відповідно, вчасно здійснювати оплату, щоб отримати субсидію на наступний опалювальний період.

Джерело: gazeta.ua