Згідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України №39-р від 23.01.2019 з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій були виділені кошти у розмірі 824 539 млн. грн.

На Київ розмір субвенції становить 25 272 млн. грн. Кошти в основному виділені на ремонт будівель, освітніх закладів, встановлення та ремонт дитячих/спортивних майданчиків та закупівлю обладнання. Проаналізувавши видатки по районам міста Києва, вимальовується наступна картина:

Район м.Києва Кількість об’єктів Загальна сума, тис. грн
Святошинський 43 9597
Солом’янський 3 7818
Дарницький 1 5818
Оболонський 7 2039

Таким чином, рекордсменом по отриманим коштам є Святошинський район міста Києва. Але ж чекайте, в місті Києві не 4 райони, а 10! Решта шість районів не отримали з державного бюджету а ні копійки. Можливо в цих районах все наскільки чудово, що жоден заклад освіти чи “хрущовка” не потребують ремонту? На жаль, це не так. Але виходить, що Уряд Гройсмана підтримує лише райони, в яких обрані народні депутати від провладної партії, які вже незабаром будуть розповідати про те, скільки завдяки їм та мало не їхнім власним коштом було зроблено для рідних київських виборчих округів… ох, вибачте, для мешканців міста.

Віктор Марусиченко, юрист

Громадський рух “Рідна країна”