В облраді на позачерговому засіданні обговорювали проблему незаконного вилову риби

23 Квітня 2019 18:14
В облраді на позачерговому засіданні обговорювали проблему незаконного вилову риби

Вже три роки в обласній раді триває системна робота протидії браконьєрству. За цей час Січеславщина увійшла до списку тих регіонів, які найкраще справляються із незаконним виловом риби. Про це Дніпрограду повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

Втім одиничні прецеденти трапляються. Наприклад, нещодавній випадок на річці Самара. 17 квітня правоохоронними органами було затримано горе-рибалок, які в період нересту виловили 200 кг риби і завдали 85 тис. грн. збитків. В сітки потрапив окунь, щука, короп. Багато рибини було з ікрою.

В обласній раді управління з питань використання природних ресурсів та відділ антикорупційної політики і прав людини на чолі з Олександром Свіренко зібрали представників правоохоронних органів області та рибогосподарських підприємств.

«Зараз напередодні травневих свят ми повинні особливо уважно відноситись до проблеми незаконного вилову риби. Це порушення закону і це неприпустимо! Жителі відпочиватимуть на природі, і саме у ці дні вірогідність незаконної рибною ловлі є вищою, ніж зазвичай. Кожен з вас повинен наглядати за підзвітною територією і запобігати подібним порушенням!», – зазначив заступник голови облради Антон Кумановський, начальник управління з питань використання природних ресурсів.

У 2018 році було виловлено 7,5 км сіток. Щодо прецеденту 17 квітня, правоохоронці перерахують та встановлять об’єм завданої державі шкоди. Після цього на браконьєрів відкриють кримінальне провадження.

На них чекає покарання у вигляді штрафу до 6800 гривень, також їх можуть позбавити волі на строк до трьох років із конфіскацією засобів незаконного вилову.

Автор: Іван МУРАХА

Джерело: dniprograd.org