Нацполіція розслідує розкрадання коштів Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради

2 Травня 2019 21:47
Нацполіція розслідує розкрадання коштів Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради

Поліція Дніпра розслідує схему виводу бюджетних коштів, які Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради віддав комунальному підприємству “Гідроспоруди” на утримання об’єктів зливної каналізації і дощоприймальних колодязів у місті. Про це повідомляє Дніпроград із посиланням на рішення Самарського районного суду.

Так, як зазначає слідство, 6 січня 2018 року на підставі рішення тендерного комітету між Департаментом благоустрою та інфраструктури ДМР та КП “Гідроспоруди” ДМР було укладено договір №16/01-6 про надання послуг з утримання об’єктів зливної каналізації і дощоприймальних колодязів. Ціна договору становить 72 859 279 грн. У якості субпідрядника КП “Гідроспоруди” мало найняти ТОВ “Центр реконструкції та дизайну”. Втім, за даними слідства фактично всі роботи виконувалися виключно працівниками та технікою “Гідроспоруд”. У свою чергу, це не заважало комунальникам перераховувати гроші за роботу на рахунки субпідрядника “Центр реконструкції та дизайну”, звідки гроші виводилися як заробітна плата працівникам ТОВ.

В ході розслідування встановлено, що особи, які обліковуються як працівники ТОВ “Центр реконструкції та дизайну” не знають, що вони працюють на вказаному підприємстві та ніколи не підписували будь-яких документів щодо працевлаштування або виконання робіт згідно цивільно-правового договору.

Відповідно до отриманої слідством інформації загальна сума виплаченого доходу становить 68 476 372 грн.

Окрім цього, поліція встановила, що КП “Гідроспоруди” придбало палива за завищеними цінами, що призвело до додаткових збитків на суму 350 тисяч гривень.

Вчинені злочини караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що прокуратура вважає, що дніпровські чиновники нагріли руки на відкатах під час ремонту Центрального мосту.

 

Автор: Орест СУХОДОЛЬСЬКИЙ

Джерело: dniprograd.org