Мандрівник з Дніпра вперше у світі збирається перетнути акваторії Чорного й Середземного морів на каяку

10 Травня 2019 21:41
Мандрівник з Дніпра вперше у світі збирається перетнути акваторії Чорного й Середземного морів на каяку

61-річний мандрівник з Дніпра Сергій Гордієнко вперше у світі збирається перетнути акваторії Чорного й Середземного морів на каяку, а також перетнути простори Західної Європи без застосування будь-яких технічних засобів. Про це екстремал з Січеславщини повідомив сьогодні, 12 травня, під час прес-конференції в ІА “Міст Дніпро”, передає Дніпроград.

Нова експедиція Сергія Гордієнка називається “Середземноморський континуум”. Її маршрут пролягає з Києва до Барселони водою через річку Дніпро, а також Чорне й Середземне моря. Назад мандрівник відправиться суходолом через Іспанію, Францію, Швейцарію та Італію до Австрії. Далі – з Відня знову водою. Загальна довжина маршруту – 11,5 тисяч км.

Крім того, за словами дослідника, протягом усієї подорожі він зустрічатиметься з представниками української діаспори.

“Дипломатія – один з головних обов’язків мандрівника. Це важливий аспект породорожі, не просто “привіт” з Батьківщини, а нагадування, що українці за кордоном не самотні. Я зустрічатимусь з українськими діаспорами Болгарії – це Варна і Бургас. Далі з нашою громадськістю, яка мешкає в Афінах, Римі, Барселоні та Відні “, – зазначив Сергій Гордієнко.

Завершення експедиції заплановано на червень наступного року.

Раніше повідомлялося, що 61-річний мандрівник з Дніпра відправиться в експедицію на каяку через Середземне море.

Автор: Домінік ФРАНКО

Джерело: dniprograd.org