Музика та шум у громадських місцях: як штрафуватимуть за порушення тиші

27 Травня 2019 20:17
Музика та шум у громадських місцях: як штрафуватимуть за порушення тиші

У літній час патрульні фіксують збільшення викликів стосовно порушення тиші. Це зрозуміло адже частіше у дворах люди збираються компаніями, включають музику, і це може тривати аж до опівночі а то й більше. Також зрозуміло і те, що подібна поведінка порушує спокій оточуючих. Про це повідомляє Дніпроград з посиланням на Наше місто.

“В кодексі про адміністративні порушення є відповідальність за порушення тиші. Зокрема, ст. 182 так і називається Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правовоих актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях”, – розповіла прес-секретар патрульної поліції Людмила Копиленко.

Відповідне порушення тягне за собою попередження або накладення штрафу від 5 до 15 НМДГ, а в свою чергу на суб’єктів господарської діяльності – від 15 до 30 НМДГ. В числах це буде від 85 до 255 гривень, і від 255 до 510 гривень.

Дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано такому адміністративному стягненню за такі ж порушення збільшують штраф від 255 до 510 грн із конфіскацією звукової апаратури, чи піротехнічних засобів, або інших предметів порушення тиші, а от на суб’єктів господарської діяльності від 850 до 2250 гривень.

“Що треба відзначити. Існує ст. 24 Закону України про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення від 24.02.1994 р. Згідно цього нормативно-правового акту, органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації та громадяни при здійснення будь-який видів діяльності з метою відвернення і зменшення шкідливого впливу на здоров’я населення зобов’язані здійснювати заходи щодо попередження утворення та зниження шуму до рівнів встановлених санітарними нормами”, – додала вона.

Також вона зазначила, що у нічний час з 22 години до 8 годинку ранку забороняється гучний спів, викрики, гучна музика, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів. Щодо ремонтних робіт, що супроводжуються шумом забороняється у робочі дні з 21 години до 8 години ранку, а у святкові та неробочі дні – цілодобово.

Автор: Іван МУРАХА

Джерело: dniprograd.org