У Магдалинівці школярі опановують роботехніку

29 Травня 2019 13:36
У Магдалинівці школярі опановують роботехніку

3D-макетування, програмування, arduino-електроніка. Все це на заняттях з роботехніки опановують учні опорної школи у селищі Магдалинівка. Сучасні знання здобувають у новоствореній студії. Вона оснащена всім необхідним обладнанням. Такі уроки – безкоштовні. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, передає Дніпроград.

«Піклуємося про те, аби діти Дніпропетровщини навчалися в сучасних та комфортних умовах. Один з напрямків – робототехніка. В області вже відкрили 8 таких шкіл – у Магдалинівці, Дніпрі, Кам’янському, Першотравенську, Нікополі, Жовтих Водах, Павлограді та Покрові», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

У Магдалинівській школі робототехніки – дві кімнати. У першій – ноутбуки та електроні схеми. Тут навчають скретч-програмуванню.

«Сьогодні ми робимо проект «Світлофор». Для цього нам потрібно три світлодіода. Вставляємо також резистори, щоб лампочка не перегоріла», – пояснює викладачка Наталія Габур.

Заняття проходять двічі на тиждень – по півтори години після уроків. 3D-макетуванню та arduino-електроніці школярів навчає Євген Спичак.

«Це сучасні курси з роботехніки. Обладнання – на рівні столичних студій. Всі викладачі проходили спеціальне навчання. Все – за зразком київської школи «Brobots». При цьому заняття – цілком безкоштовні», – розповів керівник школи робототехніки Євген Спичак  

10-класниця Дарія сконструювала робота, що самостійно оминає перешкоди.

 

«Ми зробили його разом із вчителем. В основі робота – плата «ардуїну». Вона дозволяє пристрою рухатися і оминати перешкоди, – поділилась учениця 10 класу Дарія Магомедова. – Кожне заняття у студії робототехніки для мене – це відкриття. Це дуже цікаво, а у майбутньому може стати поштовхом для подальшого розвитку».

 

У школі займаються діти від 7 до 16 років.

“Мені подобається тут. Я багато чому навчився. Вже вмію підключати різні датчики та світлодіоди, опановую «скретч»-програмування, – сказав учень 6 класу Магдалинівської опорної школи Олексій Флор’янов.

Школу робототехніки у Магдалинівці відкрили три місяці тому.

Всі роботи – обласним коштом.

Автор: Іван МУРАХА

Джерело: dniprograd.org