Лунін відбив вже третій пенальті за поточний сезон: цього разу на Чемпіонаті світу

31 Травня 2019 14:39
Лунін відбив вже третій пенальті за поточний сезон: цього разу на Чемпіонаті світу

Вихованець дніпровського футболу голкіпер Андрій Лунін відбив вже третій пенальті у цьому сезоні. Свій третій “11-метровий” сейв футболіст зробив у матчі між молодіжними збірними України та Нігерії в рамках Чемпіонату світу U-20. Про це повідомляє Дніпроград із посиланням на UA Футбол.

Наразі Андрій Лунін – головна зірка збірної України на молодіжному Чемпіонаті світу. В перших двох матчах групового етапу голкіпер не творив подвигів, спокійно виконуючи свою роботу. В грі з США голкіпер пропустив один гол, що втім не завадило синьо-жовтим в підсумку перемогти. В поєдинку проти Катару Андрій відстояв на нуль, Україна перемогла і гарантувала собі вихід в плей-офф Мундіалю.

В третьому турі Україна протистояла Нігерії. В середині першого тайму команда Петракова вийшла вперед завдяки удару Данила Сікана. А перед перервою арбітр призначив пенальті у ворота українців. Однак форвард чеського “Баніка” Мохаммед Тіані не зміг переграти голкіпера “Реалу”.

Матч проти Нігерії збірна Україна завершила з рахунком 1:1. Попереду у збірників 1/8 фіналу. Суперника українці дізнаються вже сьогодні.

Андрій Лунін клубний сезон провів в оренді в “Леганесі”. Він взяв участь в семи матчах, в яких пропустив сім голів. При цьому воротар тричі відстояв на нуль. В матчі проти “Атлетіко” в Ла Лізі та проти “Райо Вальєкано” він також відбивав 11-метрові удари. Раніше повідомлялось, що “Реал” не прийняв пропозицію “Леганеса” продовжити оренду Андрія ще на рік. Мадридський клуб або буде шукати новий клуб для Луніна, який гарантує більше ігрової практики, або ж голкіпер стане дублером Тібо Куртуа.

Автор: Іван МУРАХА

Джерело: dniprograd.org