На Січеславащині відбулися масштабні навчання для рятувальників, військових та лісничих

31 Травня 2019 15:00
На Січеславащині відбулися масштабні навчання для рятувальників, військових та лісничих

На Січеславщині влаштували тренування для вогнеборців, військових та лісничих. Мета – навчити працювати злагоджено. Про це повідомляє Дніпроград з посиланням на прес-службу ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

Зазначається, що щороку в регіоні влаштовують тренування для вогнеборців, військових та лісничих, аби навчити їх працювати злагоджено. Так, під час навчання спершу викликають пожежників на ДТП: палає машина. Потім завдання ускладнюється – зайнялися склади з боєприпасами. Гасять їх військові із танка.

“Ось перед вами гусенична машина ГПМ-54 на базі танку Т-54. Цей зразок у нас брав участь у гасінні в Балаклеї, сумнозвісна пожежа у нас була на арсеналі. Оцей танк був транспортований залізною дорогою. Навіть екіпаж безпосередньо брав участь. Так що у нас цей танк бойовий”, – розповідає начальник групи пожежної безпеки оперативного командування “Схід” Олександр Турко.

Наступний етап – гасіння верхової пожежі. Вогонь, який вирує на верхівках дерев – найменш контрольований. Якщо вчасно не приборкати, наслідки будуть катастрофічні. Рятувальники залучають авіацію. 4 тонни води – і пожежа локалізована. Тут пліч-о-пліч працюють військові, рятувальники та лісничі. Відпрацьовують роботу в команді.

“Відпрацювання для нас – це дуже важливо, тому що ми маємо знати координацію наших дій. Це не важко. Важливо, щоб люди знали, коли воно горить насправді. Тому що є риск”, – пояснює пожежник Сергій Денисенко.

Такі навчання відбуваються у кожному регіоні чи не щотижня.

“Були періоди, коли через недофінансування служби ми не мали. Зараз ми проводимо їх регулярно в усіх регіонах – і це дуже позитивно, ви бачите, навіть залучається авіація, а це дуже високовартісний захід”, – зауважує заступник начальника ГУ ДСНС України Руслан Білошицький.

Автор: Уляна ОЖИНСЬКА

Джерело: dniprograd.org