Мараторій на продаж землі не можна скасовувати, поки всі учасники бойових дій в Україні не отримають свої законні земельні наділи

16 Липня 2017 18:09

Відбулася дев’ ята сесія Дніпропетровської обласної ради VII скликання. Депутати проголосували ряд важливих для життя Дніпропетровщини питань. Серед них: зміни до обласного бюджету на 2017 рік. Додаткові кошти будуть направлені на вирішення

Майже 60% нових надходжень – 251,1 млн гнр – будуть направлені на ремонт доріг в області – у Покровському та Межівському районах, Нікополі, Марганці, Жовтих Водах, Царичанці.

На вирішення питань у сфері культури будуть спрямовані 17 млн грн. 11,2 млн грн. них підуть на підвищення заробітної плати творчим працівникам культурних закладів регіону, 4 млн грн. – на ремонтні роботи та благоустрій театру опери та балету, консерваторії ім. Глінки та музично-драматичного театру ім. Т.Шевченко.

41 млн грн. депутати направили на потреби медичних закладів Дніпропетровщини. З них: 16,1 млн грн. – ремонти приміщень і обладнання мед закладів. 8,8 млн грн. – на ремонт обладнання обласного клінічного онкологічного диспансеру, 23,4 млн грн. – на придбання сучасного ангіограму для дитячої лікарні ім. Руднєва у Дніпрі, 1,4 млн грн. – капремонти приміщень, систем водопостачання тощо у мед закладах. 28,5 млн грн. підуть на фінансування освітніх та спортивних закладів: 3,2 млн грн. на закупівлю глядацьких трибун на стадіоні «Трудові резерви», 10 млн грн. на зарплату та відпускні працівникам ПТНЗ, 4,1 млн грн. – поточні витрати для шкіл-інтернатів.

2,9 млн грн. Буде виділено на допомогу членам родин загиблих учасників АТО, що проживають у сільській місцевості. Кожен член родини щомісячно отримуватиме матеріальну допомогу у розмірі прожиткового мінімуму – 1,6 тис. грн. Близько 100 тис. грн. спрямовано на навчання бійців у регіональному інституті держуправління Академії держуправління при Президенті України.

Дніпропетровська область є єдиною в Україні, яка отримала значну суму – 19 млн гривень на розвиток інклюзивної освіти. Кошти підуть на заробітну плату та підготовку педагогічних працівників, які будуть працювати з особливими дітьми, а також навчального обладнання.

13 млн гривень депутати виділили на створення, разом із Національною поліцією, Ситуаційного центру, завдяки якому буде забезпечена координація роботи МНС, газових служб, поліції усієї області. Робота таких Центрів в Україні – це реалізація світового підходу, який дозволяє повністю взяти під контроль криміногенну ситуацію.

Важливим є екологічний блок питань. За рішенням депутатів на Дніпропетровщині буде створений „Базавлуцький прибережно-річковий комплекс” площею 4256,52 га. на території Нікопольського району. До кінця року планується розширити територію регіонального ландшафтного парку „Дніпрові Пороги”,який охопить Дніпровський, Синельниківський та Солонянський райони. Також створюється КЗ «Спеціальна адміністрація регіонального ландшафтного парку Дніпрові пороги».

Також депутати збільшили орієнтовні обсяги фінансування на 100 млн грн. заходів з очищення та регулювання річок і водойм, відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного та санітарного їх стану. На 25 млн грн. збільшено фінансування заходів з ліквідації наслідків підтоплення на забудованих територіях, у першу чергу тих, що потребують термінового захисту.

На дев’ятій сесії Дніпропетровської обласної ради VII скликання було прийнято рішення про визнання бійців-добровольців учасниками бойових дій. За визнання добровольців проголосував 91 депутат.
–  Сьогодні, – розповідає заступник голови обласної ради Мгер Куюмчан, депутат облради від ВО «Батьківщина»,  –  разом з представниками справжніх українських патріотів, ми зробили,на мій погляд,  два вкрай необхідних для захисту нашої держави кроки.

Рішенням обласної ради ми затвердили статус бійця – добровольця для 84 справжніх героїв, які захищали і продовжують захищати нашу державу. Друге – ми проголосували вкрай необхідне звернення до вищіх ешелонів влади : Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо амністії учасників АТО, які були заарештовані за незначні правопорушення через колізії в нашому законодавстві; розробку дієвого механізму націоналізації активів агресора в нашій державі та за те, що мараторій на продаж землі не можна скасовувати, поки всі учасники бойових дій в Україні не отримають свої законні земельні наділи.

84 бійця з Дніпропетровщини, які пішли на схід добровольцями, отримають локальний статус УБД і визнання своєї участі у війні.
Мгер Куюмчан зачитав прізвища всіх 84 добровольців, яким надається статус учасників бойових дій.

– Рішенням сесії, – говорить депутат облради від Кам’янського (фракція ВО «Батьківщина») Олена Плахотнік, – виділено кошти на будівництво дитячого садка в Романкове біля 27-ї школи, на реконструкцію будівлі академічного ліцею № 15 на Лівому березі і на будівництво стадіону футбольної школи «Надія», також на Лівому березі. Крім того, прийнято стратегічне рішення про фінансування реконструкції 2-й і 3-й черг водоводу в Романкове і на «55-й блочок», будівництва амбулаторії в Романкове і реконструкції будівлі Палацу тенісу по проспекту Аношкіна.

Я хочу подякувати і фракції «Батьківщина» в обласній раді, і всім колегам – депутатам за підтримку Кам’янського в подоланні наших проблем, а також відзвітувати перед виборцями нашого міста – ваші накази виконуються, я і далі буду працювати над їх втіленням у життя! – cказала Олена Плахотнік.

Віра Касьянова.