У Петропавлівці побудували будинок для молодих лікарів

31 Липня 2017 17:39

У селищі Петропавлівка побудували будинок під соціальне житло. Як повідомив голова ОДА Валентин Резниченко, ключі від нових квартир отримають 14 сімей молодих лікарів.

«Будуємо соціальне житло – це найкращий метод боротьби з нестачею кадрів в селах. Забезпечуємо молодих фахівців роботою і квартирами. В цьому році ми будуємо чотири будинки – у Васильківському, Петропавлівському, Юр’ївському та Царичанському районах. Ключі від власних квартир отримають півсотні фахівців », – розповів Валентин Резниченко.

Про будинок для молодих лікарів у Петропавлівці мріяли більше 20 років.

«У нас не вистачає медиків. Як правило, працювати в селищі залишаються тільки ті, кому є, де жити. Тобто місцеві. З появою соціального житла до нас зможуть приїжджати фахівці з інших районів. Дуже чекаємо молодих терапевтів, хірургів, травматологів, дерматологів », – розповів головний лікар Петропавлівської райлікарні Віталій Третинко.

Двоповерховий житловий будинок в Петропавлівці побудували менш ніж за рік. У ньому розмістили десять однокімнатних, по чотири двокімнатних і трикімнатних квартир. У квартирах зроблений ремонт, індивідуальне опалення, встановлена ​​сантехніка.

«Вже є п’ять молодих фахівців, що бажають оселитися в будинку. Решта квартир – вільні. Взагалі, це перший будинок під соціальне житло в нашому селищі. Вдячні обласній владі за фінансову підтримку, самі б не впоралися », – сказала в.о. голови Петропавлівської райдержадміністрації Наталія Шевченко.

У 2016 році завершилося будівництво багатоповерхівки під соціальне житло на 40 квартир в селищі Покровське.