Більше 100 тисяч абітурієнтів подали заяви до університетів та коледжів регіону

3 Серпня 2017 16:56

У вузи, технікуми і коледжі Дніпропетровщини абітурієнти подали понад 100 тисяч заяв. Імена заявників, які всупили на бюджет, вже розміщені в Інтернеті. Про це розповіла заступник начальника управління департаменту освіти і науки ОДА Ірина Шумик.

«Вступна кампанія – в розпалі, проте вже зараз можна сказати, що до вузів області вступники подали близько 80 тисяч заяв, з них – майже 65 тисяч на перший курс за освітньо-кавліфікаціонному рівнем« бакалавр ». Решта – аспіранти. Близько 900 людей є бенефіціарами “, – сказала Ірина Шумік.

Найбільше заяв абітурієнти подали в ДНУ ім.О.Гончара, гірський і аграрно-економічний університети. Цього року популярними були також Університет митниці та фінансів та Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту. Технічні коледжі та коледжі набрали понад двадцять тисяч студентів.

Прізвища вступників, рекомендованих до вступу до вищих навчальних закладів на бюджетну форму навчання, вже розмістили на сайті. Тепер їм необхідно подати оригінали документів до приймальної комісії. Остаточні результати будуть оголошені 7 серпня, додала Ірина Шумік.

«Абітурієнти, які не змогли вступити в цьому році в університети і академії, до 8 серпня можуть подати документи в технікуми і коледжі. Результати будуть отримані 14 серпня “, – зазначила Ірина Шумік.

Професійні навчальні заклади приймуть заявки на вступ до першого вересня.