Ремонтують трасу регіонального значення Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка

8 Серпня 2017 16:55

На Дніпропетровщині ремонтують трасу регіонального значення Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка. В цьому році оновлять більше 20 кілометрів дороги. Про це розповів голова ОДА Валентин Резниченко.

«На Дніпропетровщині ремонтуємо не тільки комунальні дороги, а й траси державного та регіонального значення. Робочі упорядковують автодороги Дніпро – Донецьк, Дніпро – Запоріжжя, Дніпро – Кривий Ріг і Дніпро – Решетилівка », – зазначив Валентин Резниченко.

На трасі Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка працює дорожня техніка. Водії кажуть: ремонту там не бачили вже понад десять років.

Ремонт траси відбувається на двох ділянках: у міста Дніпро і за селом Партизанський. Незабаром планують розпочати роботи на кордоні з Полтавською областю.

«Зараз виконані роботи з фрезерування, укладаємо вирівнюючий шар асфальтобетону, в подальшому облаштуємо верхній шар покриття. Згодом на дорозі обладнають узбіччя, завдадуть розмітку і встановлять нові знаки », – розповів в. о. начальника Служби автодоріг Дніпропетровської області Геннадій немогу.

Всього у 2017 році планують оновити більше 20 кілометрів цієї траси.

«Цей ремонт став можливим завдяки митному експерименту: 50% грошей від перевиконання митного плану йде на ремонт доріг державного значення. Як наслідок – у нас є кошти на оновлення цих доріг. У найближчі 2-3 роки повинні повністю привести в порядок всі дороги в області », – розповів радник голови ОДА Юрій Голік.

Крім ремонту автомагістралей, на Дніпропетровщині другий рік поспіль ремонтують комунальні дороги. Більше 300 шляхів вже оновили, в планах на 2017 рік – ще 160.