Народний депутат України Олександра Кужель відвідала з робочим візитом Дніпропетровщину

14 Вересня 2017 23:51

Розпочався візит Олександри Кужель із зустрічі з жителями районного центру Межова. Вона взяла участь в урочистостях з нагоди 60-ї річниці з дня заснування Межової. Також нардеп поспілкувалася з керівниками району та селища. У поїздці її супроводжував Герой України, засновник всесвітньовідомої агропромислової корпорації «Агро – Союз» Володимир Хорішко,
Створено селище Межова у грудні 1957 року шляхом об’єднання сіл Григорівка, Кам’янка та Новослов’янка.Сама ж історія населеного пункту значно давніша. Він був заснований вихідцями з лютеранського приходу Людвігсталь ще у 1880 році як лютеранське село. А саме заселення цієї місцевості пов’язують з будівництвом залізниці Юзівка – Катеринослав, завершеним у 1884 році.
Нині Межівський район є одним з найвіддаленіших від обласного центру – Дніпра і межує з Донецькою областю.
Наступного дня Олександра Кужель відвідала м. Верхньодніпровськ. 29 жовтня тут відбудуться перші вибори до Верхньодніпровської міської об’єднаної територіальної громади.
Олександра Кужель зустрілася з кандидатами до об’єднаної територіальної громади, мешканцями Верхньодніпровська та представниками Першотравенської сільської ради, яка, за умов проведення виборів, ввійде до ОТГ.
У зустрічі взяли участь депутат Дніпропетровської обласної ради від фракції «Батьківщина» Гілал Ісаєв та заступник голови Дніпропетровської обласної організації ВО «Батьківщина» Валентина Солоха.
Народний депутат також взяла участь у розширеному бюро Верхньодніпровської районної організації ВО «Батьківщина».
Наступна зустріч була у Нікопольськом районі. Тут відбудуться перші вибори до Лошкарівської, Червоногригорівської та Першотравневської об’єднаних територіальних громад.
Олександра Кужель зустрілася з мешканцями цих населених пунктів та кандидатами до об’єднаних територіальних громад.
У зустрічі взяли участь депутат Дніпропетровської обласної ради від фракції «Батьківщина» Андрій Козар та заступник голови Дніпропетровської обласної організації ВО «Батьківщина» Валентина Солоха.
Люди розповіли Олександрі Кужель про свої найактуальніші проблеми. Наприклад, у селі Першотравневе необхідно удосконалювати систему водозабезпечення. У Лошкарівці терміново треба відновлювати дороги.
Питання майбутньої так званої, медичної реформи, яка може взагалі знищити медицину на селі, обговорили під час зустрічі у Червоногригорівській селищній раді. Люди, звичайно, категорично проти такої «реформи».
Команда обласної «Батьківщини», при підтримці народного депутата України Олександри Кужель буде сприяти вирішенню питань, на які вказали під час зустрічей мешканці Нікопольського району.
Потім народний депутат відвідала Любимівську сільську раду. Поїздка відбулася з метою зустрічі з виборцями та підготовки місцевого партійного активу до виборів, які відбудуться 29 жовтня в Любимівській об’єднаній територіальній громаді.
Політика зустрічали сільський голова Катерина Желяб’єва та депутат районної ради Ігор Желяб’єв, розповіли про життя громади, досягнення та проблеми, поділились планами на майбутнє.
Під час візиту були відвідані дитячий садок «Чарівна казка», станція очистки води для місцевого населення та оглянута берегова лінія, де планується створити сучасний пляж.
Під час зустрічі з виборцями Олександра Кужель поділилася своєю позицією щодо актуальних питань сьогодення, зокрема пенсійну, освітню та медичну реформи, відповіла на запитання присутніх.
Найголовнішими питаннями, на які вона звернула увагу, це боротьба «Батьківщини» за зниження тарифів на паливо, газ та комунальні послуги та за продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель. Олександра Кужель акцентувала увагу виборців і партійного активу на важливості майбутніх виборів до новостворених громад.
Також Олександра Володимирівна зустрілася з потенційними кандидатами у депутати до Любимівської ОТГ від «Батьківщини», з якими обговорила основні питання майбутньої виборчої кампанії. Народний депутат порадила партійцям налаштовуватись на активне й живе спілкування з виборцями, оскільки лише в такому форматі можливе ефективне донесення позиції партії до виборця й побудова відповідальної влади на місцях.
«Ідіть на вибори як в церкву, прочитавши перед цим Біблію, – звернулась Олександра Кужель до присутніх, – Не можна обирати владу за «гроші» чи за «гречку». Всі негаразди в незалежній Україні понад чверті віку її існування пов’язані саме з безвідповідальністю політиків. А її, у свою чергу породжує байдужість виборців», – зазначила Олександра Кужель, звертаючись до людей.
Також народний депутат відвідала славетну землю українських художників – Петриківщину. Тут Олександра Кужель провела зустріч з громадою та депутатами районної ради.

Віра Касьянова