Великий піст 2018 у розпалі. Якщо ти постиш, але любите готувати й хочете щодня подавати до столу оригінальні страви, зверніть увагу на страви української кухні.
Українські страви: пісний борщ із грибами й квашеною капустою
Інгредієнти:
- невеликий буряк — 1 шт.,
- квашена капуста — півсклянки,
- сухі сушені гриби — 5-6 шт.,
- ріпчаста цибуля — 1 шт.,
- морква — 1 шт.,
- борошно — 1 столова ложка,
- олія — 25 г,
- томат — 25 г,
- перець, лавровий лист, сіль, зелень петрушки — за смаком.
Приготування:
- Гриби добре промиваємо кілька разів і варимо до м’якості.
- Виймаємо їх із бульйону й дрібно ріжемо. Обсмажуємо гриби в олії.
- В олії пасеруємо нашатковану соломкою квашену капусту, моркву, цибулю, буряк.
- Коли овочі трохи просмажаться, додаємо столову ложку борошна.
- Викладаємо овочі в каструлю, заливаємо грибним бульйоном.
- Додаємо томатну пасту, перець і лавровий лист.
- Додаємо в борщ гриби й варимо його ще 30 хвилин.
- Посипаємо все зеленню петрушки.
- Подаємо борщ із традиційними українськими пампушками.
Пісні українські страви: пампушки пшеничні з часником
Інгредієнти:
для пампушок:
-
- пшеничне борошно — 400 г,
- дріжджі — 25-30 г,
- вода — ¾ склянки,
- цукор — 1 столова ложка,
- соняшникова олія — 2-3 столові ложки,
- сіль.
для соусу:
-
- оцет 3% — 2-3 столові ложки,
- часник — 1 головка,
- олія — 2-3 столові ложки,
- сіль.
Приготування:
- У двох третинах склянки теплої води розводимо цукор, дріжджі, сіль.
- У 100 г. борошна додаємо цю воду й замішуємо густе тісто.
- Ставимо тісто в тепле місце, даємо йому настоятися.
- Додаємо в нього решту борошна, води й олії.
- Добре вимішуємо і знову даємо підійти.
- З тіста формуємо невеличкі кульки завбільшки з горіх.
- Випікаємо в духовці при температурі 150 градусів до готовності.
- Готуємо соус. Чистимо часник, видавлюємо його часничницею. Додаємо оцет, олію й сіль.
- Усе розтираємо, добре перемішуємо й поливаємо соусом пампушки перед подачею на стіл.
Українські страви: пісний салат з картоплею
Інгредієнти:
- відварена картопля — 2 шт.,
- солоний огірок — 1 шт.,
- зелений горошок консервований — 3 столові ложки,
- ріпчаста цибуля — половинка голівки,
- олія — 1 столова ложка,
- сіль, кріп за смаком.
Приготування
- Кріп дрібно ріжемо й перетираємо із сіллю, додаємо туди олію і перемішуємо.
- Варену картоплю акуратно чистимо, ріжемо кубиками й додаємо туди олію з кропом. Даємо настоятися.
- Огірок теж ріжемо кубиками.
- Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо.
- Перемішуємо все з картоплею й додаємо зелений горошок.
Пісні українські страви: бурякова ікра
Інгредієнти:
- невелика морквина — 1 шт.,
- невеликий буряк — 1 шт.,
- соняшникова олія — 1 столова ложка,
- цибуля — 1 шт.,
- томатна паста — 1 столова ложка,
- часник — 2-3 зубчики.
Приготування
- Сиру моркву й буряк тремо на тертушці й тушкуємо з олією.
- Окремо обсмажуємо цибулю в олії.
- Додаємо томат, сіль, перець і цукор.
- Змішуємо моркву, буряк і цибулю з томатом.
- Можна покласти в ікру відварені й подрібнені гриби, обсмажені з цибулею.
Українські страви: узвар із сухофруктів
Інгредієнти:
- сухофрукти — 500 г,
- цукор — близько 300 г,
- мед — півсклянки,
- гаряча вода — 2 л.
Приготування:
- Сухофрукти перебираємо, великі ріжемо на частини.
- 2-3 рази промиваємо теплою водою.
- Заливаємо сухофрукти гарячою водою, закриваємо каструлю кришкою й варимо до готовності.
- Відвар заправляємо цукром і додаємо туди мед.
- Доводимо узвар до кипіння, знімаємо з плити і ставимо в холодне місце настоятися 2-3 години.
Смачного!