НАТО і Україна проти гібридних загроз з боку Росії

29 Березня 2018 10:42

Україна планує продовжити спільно з НАТО вивчати можливості протидії гібридним загрозам з боку Росії

Україна має намір продовжити подальше спільне з НАТО дослідження питання протидії гібридним загрозам з боку Російської Федерації.

Відповідне положення закріплено в Річній національній програмі під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік, затвердженій указом президента України Петра Порошенка від 28 березня.

“Середньострокові цілі: проведення спільних з НАТО досліджень з питань протидії гібридним загрозам у відповідних сферах; розробка стратегій і політики з протидії гібридної війні з урахуванням результатів досліджень, проведених в рамках Платформи Україна – НАТО з вивчення досвіду протидії гібридної війні в Україні”, – йдеться в програмі.

Крім того, в Україні планується розробити методичні і навчальні матеріали для підготовки фахівців з питань протидії таким загрозам, а також “впровадження механізму обміну досвідом з державами-членами НАТО, ЄС, з іншими партнерами з протидії тактиці ведення Російською Федерацією гібридної війни”.

Серед пріоритетів на 2018 рік – узгодження з НАТО запропонованих українською стороною проектних пропозицій з Платформи, налагодження партнерських відносин з Європейським центром передового досвіду з протидії гібридним загрозам (Гельсінкі, Фінляндія).

Заплановано також проведення міжнародної конференції з питань протидії гібридній війні з залученням провідних експертів з метою обміну досвідом та застосування кращих практик.