Частині українців з великим стажем збільшать пенсії

3 Квітня 2018 13:46

Міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що зараз на порядку денному пенсійні виплати людям, які мають великий страховий стаж, але весь час отримували мінімальну зарплату. Він зазначив, що пенсії таких громадян збільшать без застосування зміни формули для розрахунку даної категорії соціальних виплат

“Проблема полягає в тому, що суми внесків до пенсійної системи різні. З 2000 року все прозоро і зрозуміло – державного регулювання практично не було. А ось трудовий стаж людей, які вийшли на пенсію до 2000 року, припав переважно на радянські часи. І тут виникають питання, тому що тоді держава регулювала зарплати – фактично встановлювала їх”, – розповів міністр. Рева пояснив, що є сфери діяльності, які систематично мали проблеми з фінансуванням. Зокрема, молодший медичний персонал, працівники сільського господарства тощо.

Додамо, що близько 3 мільйонів пенсіонерів з 12 будуть стосуватися зміни щодо оцінки страхового стажу. Нарахування пенсій здійснюватиметься відповідно до встановлених категорій людей, які визначатимуться за стажем.