На Дніпропетровщину повернулися троє бійців, які пройшли реабілітацію у Литві

4 Березня 2015 23:27

_1_142549856600512-43E2Разом із ними до Дніпропетровська прибув й головний лікар Військового реабілітаційного центру в місті Друскінінкай Даля Юодінене. Вона допоможе місцевим медикам визначитися з кандидатурами наступних 6 поранених бійців, яких відправлять на лікування та реабілітацію до Литви вже цього місяця. Про це повідомляє  сайт ОДА. 

Із початку 2015 року на реабілітацію до Литви було відправлено 10 солдатів, які постраждали в зоні АТО. 4 з них вже пройшли необхідний курс та повернулися додому.
Тепер на Дніпропетровщину повернулися ще троє хлопців – військовослужбовців Збройних Сил України (54, 95 і 93 бригади). Кажуть, що перебуваючи на реабілітації у Литві, вони відчували всебічну підтримку і допомогу з боку місцевого населення, а також отримали спеціальні нагороди в День незалежності Литви.
«Литва підтримує Україну. І це особливо відчувалося під час нашого перебування там. Чого тільки варте вручення нам медалей за оборону українського народу та ЄС з рук Головнокомандувача Збройними силами Литви», – сказали бійці з позивними «Джексон» та «Унтер».
Повернені дякують лікарям, адміністрації Військового госпіталю та санаторію Литви за допомогу і теплий прийом.
Радник губернатора Борис Трейгерман зазначив, що разом з військовими до Дніпропетровська прибула лікар литовського Військового реабілітаційного центру.

Головний лікар Військового реабілітаційного центру в місті Друскінінкай Даля Юодінене ознайомиться зі станом здоров’я поранених і обере 6 бійців, які, відповідно до медичних показників, наступного тижня зможуть відправиться на лікування до однієї з країн Прибалтики.
Почесний консул Литви у Дніпропетровську Віталій Півняк підкреслив, що у рамках спільної програми з Міністерством оборони Литви протягом року курс лікування в Прибалтиці пройдуть 50 військових.

Джерело: сайт ОДА