Нардепи, які не голосували на засіданнях Ради в квітні

3 Травня 2018 12:42
Парламент в квітні провів 12 засідань, на яких відбулося 267 голосувань.

У Верховній Раді 13 депутатів жодного разу не проголосували під час засідань парламенту в квітні.

У квітні 2018 року Верховна Рада працювала у сесійному залі 8 днів, провела 12 засідань, на яких відбулося 267 голосувань. Згідно з інформацією з офіційного сайту Верховної Ради, 13 депутатів жодного разу не проголосували, із них за даними письмової реєстрації 11 були відсутні з невідомих причин. 5 із цих депутатів перебувають під слідством, втекли з країни або написали заяву про складання повноважень.

 

Зазначається, що 217 депутатів у квітні пропустили понад 50% голосувань, із них 40 нардепів не взяли участь у понад 90% голосувань.

У найбільшій кількості голосувань не брали участь народні обранці від фракцій “Воля народу” (79,9%) та “Відродження” (76,4%), у найменшій – депутати від “Самопомочі” (взяли участь у 65,7% голосувань).

Депутати часто не беруть участь у голосуваннях, при цьому перебуваючи у сесійній залі. Зокрема, депутати від групи “Воля народу” пропустили близько 80% голосувань, хоча були відсутніми “лише” під час 28% голосувань. Найбільшу кількість голосувань квітня не відвідали народні обранці з фракції “Батьківщина” (36,9%) та позафракційні депутати (31,1%).

Нардепи, обрані за партійними списками, частіше беруть участь у голосуваннях, ніж депутати мажоритарними. Так, згідно з повідомленням, різниця в їхній активності становить майже 11 відсоткових пунктів.

Нагадаємо, у Верховній Раді сім депутатів жодного разу не проголосували під час засідань парламенту в березні.

Джерело: tyzhden.ua