Працівникам Південмашу у березні сплатили 24,8 млн грн заборгованості з зарплати

17 Березня 2015 23:26

page3_ugmash-01_D6 березня працівникам заводу «Південмаш» сплатили 12 млн грн заборгованості із заробітної плати. Минулої п’ятниці, 13 березня, підприємству перерахували ще 25,3 млн грн., з яких 12,8 млн грн отримали працівники. Загалом вже виплачено 24,8 млн грн. Про це повідомляє  сайт ОДА.

Повідомляється, що станом на 01 березня цього року заборгованість із заробітної плати на Південмаші становила 76,2 млн грн. Крім вже сплачених 24,8 млн грн., очікується, що до кінця місяця працівники одного з провідних ракетобудівних заводів України отримають ще 53 млн грн.

Дніпропетровська облдержадміністрація у зв’язку з майбутніми загальноукраїнськими процесами з децентралізації влади бере на себе вирішення проблем промислових підприємств, таких як Південмаш. Для вирішення ситуації із заборгованості обласною владою розроблений механізм, завдяки якому вже почалися виплати зарплати працівникам Південмашу. Це стало можливим завдяки фінансовій допомозі від КБ «Південне» Південмашу.

Для стабільної роботи підприємств у 2015 році обсяг завантаження Південмашу повинен бути не менш ніж на 2,5 млрд гривень. На сьогодні вже укладено контрактів на 980 млн грн (це неросійські проекти – Антарес (США), Алькантре (Бразилія). Ще необхідні замовлення на суму 1,5 млрд. грн.

Це можуть бути:

– Диверсифікація виробництва на замовлення Енергоатому і ДТЕКу (до 25 відсотків завантаження). Раніше замовлення енергетиків виконувалися на підприємствах Донецької області.
– Бюджетне фінансування загальнодержавної космічної програми.
– Оборонне замовлення на ракетний комплекс Сапсан.
– Розвиток тракторного виробництва. Нагадаємо, що в 2014 році Південмаш не зміг виконати замовлення губернатора на 1000 тракторів.

Загальна заборгованість із заробітної плати в області становить 127,2 млн грн. Наразі обласній владі практично вдалося зупинити зростання заборгованості. 60 відсотків всіх боргів із зарплати становлять невиплати на Південмаші. Місячний фонд оплати праці Південмашу становить близько 15 млн.

Джерело: сайт ОДА