Рішення українського парламенту по самоврядуванню на Донбасі свідчить про його політичну зрілість

19 Березня 2015 00:03

9fbb6fa9912cПро це заявив народний депутат України з фракції «Блоку Петра Порошенка» Максим Курячий в ефірі телеканалу Еспресо TV.

«Український парламент продемонстрував, що отримав політичну зрілість, і в умовах війни може приймати історичні рішення. Нашим голосуванням ми вибили козир з рук шахраїв і бандитів Путіна і уникли майбутніх звинувачень про невиконання мінських домовленостей », – сказав депутат.

За словами Максима Курячого, у всіх законах, які були прийняті у парламенті, йдеться про зміни до закону про особливий самоврядування на окремих територіях Донбасу, звернення Верховної Ради України в ООН та ЄС – ввести миротворців в Україну, а також звернення про порушення прав і свобод людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь. Вони заклали твердий фундамент для подальшої підтримки України світовою спільнотою.

«Головне, що ми зробили – це заклали фундамент для подальшої підтримки України міжнародним співтовариством щодо врегулювання мирного плану на Донбасі», – підкреслив Курячий.

Також нардеп переконаний, що Україна не завершила боротьбу, і ніхто не збирається на цьому зупинятися.

«Триває боротьба за всіма напрямами, це і дипломатичний фронт, де вже є певні успіхи, також заходи по зміцненню нашої лінії оборони, обороноздатності нашої держави та підготовка відповідного бюджету», – сказав депутат.

Максим Курячий розповів про візит Президента України Петра Порошенка в Германіію, де за результатами зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель, Україні було виділено півмільярда допомоги на стабілізацію економічної ситуації.

«Німеччина надала Україні півмільярда євро, з них 200 млн. Піде на стабілізацію макроекономічних показників. Також в найближчі тижні відбудеться зустріч Великої сімки, де розглядатиметься питання про виділення додатково 7,5 млрд доларів на підтримку економіки України та проведення реформ », – поділився депутат.