В Україні у половину підскочила вартість молодих овочів iз борщового набору порівняно з минулим роком.
Капуста, буряк, морква та картопля – невід’ємна складова найпопулярнішої та найулюбленішої страви українців – червоного борщу, але ціни на ранні овочі багатьох українців сьогодні “кусають” – кілограм коштує від 20 гривень.
Тож, щоб зварити борщ із м’ясом, українцям доведеться віддати близько 70-80 гривень за трилітрову каструлю.
Таке здорожчання зумовлене посухою, адже фермерам доводилося більше поливати рослини, щоби виростити врожай.
Своєю чергою продавці на базарах запевняють, щойно погода стабілізується – ціни на овочі впадуть i борщовий набір подешевшає.
“Якщо всі погодні умови нормальні – ціна стабільна i не дуже висока… A якщо буде сильна жара або йтимуть зливи, тоді піднімаються ціни відповідно”, – зазначила продавець одного зі столичних ринків Людмила.
Нагадаємо, за перші п’ять місяців 2018 року український індекс вареника зріс на 5,04%. Відтепер, щоб приготувати порцію цієї страви за класичним рецептом із картоплею на чотири особи, потрібно 35,42 грн.