Депутати «Блоку Порошенка» пропонують надавати соцпослуги учасникам АТО через «єдине вікно»

19 Березня 2015 23:49

250_photoДепутати місцевих рад від партії «Блок Порошенка «Солідарність» пропонують створити «єдине вікно» для надання соціальних послуг демобілізованим учасникам АТО. Про це під час прес-конференції заявив депутат обласної ради від «Блоку Порошенка» Владислав Романов.

«Зараз ми проводимо консультації з депутатами Дніпропетровської міської, обласної ради, Дніпродзержинської міськради та інших рад. Ми пропонуємо розглядати на сесіях створення «єдиного вікна» для надання соціальних послуг людям, які зараз повертаються з АТО. Із більше З5 тисяч людей, які будуть демобілізовані в першу хвилю, є кілька тисяч наших земляків. І треба зробити все, щоб ці люди приходили до органів влади перший раз, щоб подати необхідні документи і другий, щоб їх забрати», – сказав Владислав Романов.

Депутат облради підкреслив, що люди, які зараз повертаються до мирного життя, бездоганно виконали свій обов’язок перед Батьківщиною і так же сумлінно та активно вливаються в громадське життя.

 «Зараз ми започатковуємо механізм влиття в наше економічне, суспільне, політичне, громадське життя свіжих сил. Ці люди будуть працювати на землі, вони через певний час будуть дуже активними в своїх селищах, районах, містах. Фактично ми зараз маємо на підході новий склад місцевих рад. Ці люди будуть сумлінно служити своїм громадам», – відзначив Владислав Романов.

Він також повідомив, що наразі де підготовка до реєстрації громадської організації демобілізованих учасників АТО 20 батальйону «20 паланка» і одним із її завдань буде комунікація з соціальними та іншими службами, контакти з адміністративним середовищем для вирішення питань звільнених в запас військовослужбовців.