Що відомо про будівництво станції метро «Театральна» у Дніпрі? (ВІДЕО)

6 Липня 2018 12:04

 Будівництво метро у дніпрі

До 2021 року в Дніпрі повинні з’явитися станції «Театральна», «Центральна» та «Музейна». Можливо, вже через пару років, городяни зможуть відчути всі плюси швидкого транспорту.

 

Зараз найбільш активно будується станція «Театральна» – підрядник запевняє, що перші результати будівельники зможуть показати до кінця року. Будівництво станції розвивається такими швидкими темпами, що за новинами про неї стає важко встежити. Коли перенесуть трамвайні колії, чи зміниться рух транспорту і коли чекати кінця цієї епопеї – всі ці питання все частіше крутяться в голові у городян.Ось  вся відома на даний момент інформацію про станції метро «Театральна».

БУДІВНИЦТВО

Метро в Дніпрі вирішили будувати по новоавстрійскому методу . Його основна перевага в тому, що будівельні роботи можна здійснити в півтора рази швидше, ніж по іншим методам.При цьому, технологія враховує особливості складної дніпровської грунту. Радянський проект будівництва інтегрували в сучасний, в тунелі завезли нове обладнання.

У грудні 2017 року на станцію привезли бурову установку , тоді ж в тунелі від станції «Вокзальна» до станції «Театральна» провели перші вибухи . Протягом півроку на станції кипіли роботи.

На початку червня 2018 року  повідомлено , що робочі трохи випереджають план. Швидкість робіт з проходки, згідно з проектними даними, збільшена в 11 разів. З вересня на станції «Театральна» підрядник планує почати буріння самих тунелів метро, ​​а вже в кінці цього року – продемонструвати результати роботи.

«ЗРАДА»

Звичайно, таке масштабне будівництво не обійшлося без активного обговорення серед людей. Не так давно приводом для паніки в соціальних мережах стала яка провалилася під землю електроопора . Городяни почали говорити про нібито прогнутій ділянці проспекту Дмитра Яворницького. Однак Михайло Лисенко спростував цю інформацію. Чиновник пояснив, що при будівництві метро з’являються підземні води, і це нормальне явище. Вони виникають уже 7 місяців, проте весь процес контролюється – воду відкачують і місце проведення робіт гідроізолюють. Відносно електроопори Михайло Лисенко розповів, що вона провалилася, тому що ґрунтові води піднялися за майданчиком, на якій будують метро. Він запевнив, що зазвичай вони не виходять за територію, де проводяться роботи. Тобто для місцевих жителів і розташованих поруч будинків немає ніякої небезпеки.

Ще одним каменем спотикання стали трамвайні колії, які перекрили парканом на будмайданчику. Про це 2 липня на своїй сторінці в Facebook повідомив активіст Всеволод Новохатько. «Міцні господарники крутили трамвай першого маршруту», – пише активіст. У коментарі відразу «підтягнулися» інші небайдужі городяни, які стали критикувати подібні дії.

ЗМІНА РУХУ ТРАНСПОРТУ

Найближчим часом в районі будівництва станції планують перекрити рух по проспекту Яворницького в зв’язку з перенесенням трамвайних шляхів. Проспект буде перекритий не менше двох тижнів, але точні терміни поки невідомі. Через це тимчасово змінять маршрут деякі міські автобуси і трамваї. Зокрема, маршрути трамваїв зміняться так:

  • 1 «Вокзал – ДІІТ»: пл.Вокзальна – пр-т Яворницького – вул. Шмідта – пр-т Пушкіна – вул.Святослава Хороброго – вул. Чернишевського – вул. Севастопольська – ДІІТ. І назад.
  • 1К «ДІІТ – вул.Центральна »: ДІІТ – вул. Севастопольська – пр-т Гагаріна – пл. Соборна – пр-т Яворницького – вул. Центральна. І назад.
  • З 5 липня об’єднують маршрути №№ 11 і 15. До кінця реконструкції вул.Курчатова вони будуть ходити по такому маршруту: ДМЗ – вул. Макарова – вул. Робоча (до самого низу) – вул. Антоновича – вул. Леваневського – вул. Камчатська – пр-т Мазепи – вул.Криворізька. І назад.

Таким чином, жителі як району вулиці Робочій, так і проспекту Мазепи зможуть потрапляти на пересадочний пункт внизу вул. Робочою, а далі пересідати на інші маршрути. До 1-го вересня повністю перенесуть трамвайні колії в районі вул. Столярова ближче до парку Глоби, і після цього ми запустимо трамвай № 1 за звичним маршрутом «ДІІТ – Вокзал» – по всьому проспекту Яворницького .

Джерело: dp.informator.ua