Оцінка критичністі загального боргу України перед МВФ

17 Серпня 2018 22:18

Загальний борг перед МВФ не є критичним для України. Сума 650 мільйонів доларів, про яку зараз йдеться, абсолютно не впливає на ситуацію в Україні і не впливає на ринок.

Кредити від МВФ не впливають на економіку України, отже й на цінову політику держави.

Загальний борг перед МВФ не є критичним для України. Сума 650 мільйонів доларів, про яку зараз йде мова, вона абсолютно не впливає на ситуацію в Україні і не впливає на ринок.

Кредити МВФ приваблюють інвесторів і заохочують їх вкладати гроші в країну, яку кредитує Міжнародний валютний фонд.

Гроші, які виділяє МВФ, позитивно впливають на інвесторів. Адже побачивши, що МВФ дає кошти, інвестор також буде розглядати питання, що він теж щось дасть для цієї країни. Ні на що інше це не впливає.

Держава зараз просить кредити у МВФ, але свого часу вона «одним махом» ліквідувала 20 мільярдів доларів українців, закривши банки.

Ліквідувати 20 мільярдів доларів внутрішнього інвестора і просити 650 мільйонів на колінах – це принизлива ситуація. Тому якщо держава буде поважати своїх громадян і не буде знущатися над ними, то можна буде про щось говорити. Але якщо навіть депутатський корпус об’єднується в антирейдерські команди і нічого зробити не може, то куди ж ми далі будемо рухатися? Держава має опиратися на нові сучасні технології, щоб знайти новий перспективний шлях до розвитку.

Як повідомлялося, Світовий банк – на прохання уряду України – здійснює підготовку гарантійної операції на $650 млн на підтримку основних реформ для економічного зростання, фіскальної стійкості та поліпшення управління.

Джерело: zik.ua