Безробітним в селі і в місті будуть видавати субсидію по-різному

25 Грудня 2018 19:25

Безробітним громадянам, які проживають в села і містах, будуть по-різному надавати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, пише АСН з посиланням на Hyser.

«З огляду на те, що в селі залишається велика проблема безробіття, навіть якщо людина не працює, їй може бути призначено субсидію за рішенням комісії. Що стосується міських жителів … Я готовий особисто допомогти їм, якщо вони готові працювати. Проблеми безробіття в великих містах на сьогоднішній день немає. Тому тих, хто не працює – потрібно запитати «чому», – сказав Андрій Рева.

За його словами, українці, що працюють на півставки, отримають субсидію, вказавши дохід на рівні мінімальної зарплати, яка з 1 січня складе 4173 грн.

Відзначимо, що в Україні за місяць зросла кількість громадян, яким держава нараховує субсидію на комуналку.

Як говориться в повідомленні Державної служби статистики, в листопаді 2018 роки кількість українців, яким нараховується субсидія, досягла 3,349 мільйона сімей. Тоді як в жовтні субсидії отримали тільки 1,497 мільйонів сімей.

Насправді ж за рік держава майже в два рази скоротила одержувачів субсидій. Так в листопаді 2017 року держдопомогу отримувало близько 6,6 мільйона домогосподарств.

Джерело: vybir.media