На Дніпропетровщині запрацював мобільний додаток екстреного виклику поліції My Pol. Завантажити його можна безплатно, як для Android-пристроїв, так і для користувачів Apple.

Тепер, щоб викликати поліцію, достатньо натиснути додатку червону кнопку SOS. Диспетчер автоматично отримує особисту інформацію, яку користувач має внести ще під час реєстрації. Таким чином скорочується час на приймання виклику і прибуття на місце екіпажів, якщо дозволити використовувати геолокацію.

“Ви завантажуєте, реєструєтеся. Вводите ті дані, які говорите при виклику “102”, крім пароля пошти. Найбільша кнопка SOS – натиснути її. Створюється картка і відправляється. Все досить швидко. При 3G – це секунди”, – пояснює розробник додатку Дмитро Подворчанський.

Розробники нагадують – за хибний виклик поліції в законодавстві передбачена адміністративна відповідальність.

Серед інших функцій застосунка – повідомлення про правопорушення, а також оцінювання роботи поліції.

“Додзвін на службу “102” – він бажав би кращого. Є проблема заповнення картки для того, щоб прийняти дзвінок. При реєстрації в програмі на телефоні фіксуються всі ці дані, які треба забивати в карточку, і фактично, коли тиснете кнопку SOS, оператор отримує заповнену карточку. Це спрощує пошук особи, пошук місця злочину”, – зазначає заступник начальника ГУ НП Дніпропетровщини Володимир Богоніс.

Від Нового року можна буде ще й і відправляти до поліції фотографії. Нині програму My Pol завантажили майже 60 тисяч користувачів смартфонів.