На Дніпропетровщині УПЦ МП заборонила служити священникам, які перейшли в помісну церкву

5 Січня 2019 09:16

Священикам Свято-Покровського храму в селі Рубанівському на Дніпропетровщини, чия парафія перейшла до Православної церкви України, УПЦ МП заборонила служити та відлучила від посад. 

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської єпархії УПЦ МП.

Від посад відлучені настоятель храму протоієрей Василь Пишний та священики Володимир Дерев’янко і священик Павло Тєпін. Також клірикам заборонено у священнослужінні.

Зазначається, що 3 січня парафія Свято-Покровського храму УПЦ МП в селі Рубанівському заявили про перехід під юрисдикцію Православної церкви України. Тепер вони планують пройти перереєстрацію після надання Україні Томосу про автокефалію 6 січня.

Нагадаємо, Синод Української православної церкви Московського патріархату звільнив з посад митрополита Вінницького та Барського Симеона та митрополита Переяслав-Хмельницього і Вишневського Олександра.

Згодом в ефірі “Прямого” радник Президента Ростислав Павленко розповів, що Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив сани, посади, єпархіальні позиції митрополитів УПЦ МП Симеона та Олександра, яким заборонили служити через участь в Обєднавчому соборі.

У суботу, 15 грудня, в Києві Об’єднавчий собор обрав першого предстоятеля Української православної церкви. Ним став Епіфаній. Фактично – це буде перший визнаний київський митрополит з часів правління Ярослава Мудрого.

Джерело: prm.ua