У Дніпрі розпочався другий цикл навчань по розвитку органів самоорганізації населення

26 Січня 2019 23:25
У Дніпрі розпочався другий цикл навчань по розвитку органів самоорганізації населення

Сьогодні, 26 січня, у Дніпрі стартував другий цикл тренінгів “Самоорг-Дніпро” для органів самоорганізації населення, місцевих активістів та голів ОСББ, передає Дніпроград.

Проект спрямований на створення органів самоорганізації населення (ОСН). Це локальні представництва громадян. Вони бувають будинкові, вуличні та мікрорайонні. ОСНи утворюються самими жителями і є найнижчою ланкою органів місцевого самоврядування. Один з організаторів курсів Роман Сердюк пояснює, що зараз у Дніпрі вони утворюються повільно, хоча ОСНи дуже ефективні при вирішенні локальних проблем у містах.

“Наша концепція спрямована на те, щоб активізувати їх створення та підсилити їх роль у місті та місцевому самоврядуванні. Ми навчаємо локальних активістів Дніпра, як утворювати ОСН, пояснюємо як вони діють. На першому тренінгу ми розібралися, як влаштоване локальне управління та адміністрація в місті. Обговорили основи місцевого самоврядування в Україні”, – розповів Роман Сердюк.

Наступного тренінгу присутні будуть вивчати процедуру утворення органів самоорганізації населення.

“30 активістів, які закінчили попередній курс зараз займаються утворенням ОСН у своїх мікрорайонах. Це прямий шлях децентралізації  у великих містах. Коли ліквідуються районні у місті ради, а на їх місцях місцеві жителі утворюють органи місцевого самоврядування”, – зазначив Роман Сердюк.

 

Автор: Дарина ТВАРА

Джерело: dniprograd.org