Іноземні інвестори не поспішають вкладати кошти в Україну

11 Лютого 2019 19:30

Період, коли відбуваються вибори президента та парламенту, характеризується невисокою активністю іноземних інвесторів

Іноземні інвестори не поспішають вкладати кошти в Україну

Фото: Shutterstock

Іноземні інвестори не вкладатимуть кошти в Україну через вирішення власних викликів. Про це повідомив керівник напряму послуг з корпоративних фінансів та M&A  в Україні Владислав Остапенко.

«Цей рік, ймовірно, стане єдиним за останніх п’ять, коли можна буде з легкістю сказати, що Україна нічого не втратила на ринках капіталу у зв’язку з внутрішньою ситуацією. Традиційно, період, коли відбуваються вибори президента та парламенту, характеризується невисокою активністю іноземних інвесторів, які чекають, хто з претендентів обійме президентський пост… Проте, у світлі останнього дослідження, не варто було очікувати значної інвестиційної активності іноземців, адже наразі вони більше занурені у вирішення власних викликів», -повідомив він.

Разом з цим Остапенко повідомив, що  угоди за участю іноземних інвесторів не скасовуватимуться, а, ймовірно, матимуть ситуативний характер, і скоріш за все, стосуватимуться об’єктів, у яких вони зацікавлені. Основну скрипку гратимуть місцеві інвестори, які зберігають активність в цьому році.

Взагалі, світові плани щодо укладання угод демонструють найнижчий показник за чотири роки через геополітичну нестабільність, за даними EY, 46% керівників планують укладати угоди наступного року. Деякі керівники вирішують призупинити укладання угод у зв’язку з регуляторною, торговельною та тарифною невизначеністю

Однак удовгостроковій перспективі ринок М&A залишається привабливим через те що нові джерела приватного капіталу підігрівають конкуренцію.

Дослідження EY Global Capital – Тенденції на світовому ринку M&A охоплює понад 2600 керівників із 45 країн.

Джерело: mind.ua